Voordelig Beterschap Bloemen Bestellen Om De Zieke Beterschap Te Wensen!

Beterschap Bloemen Bestellen BrievenbusBloemen.nlPersonen die ziek zijn of net weer aan de beterende hand zijn, kun je erg blij maken wanneer je aan ze denkt. Een boeket bloemen is zeker dan op zijn plaats. Wanneer je een boeket beterschapsbloemen gaat bestellen bedenk dan dat het niet een enorme knots hoeft te zijn. Ook een boeket met erg lange stelen zijn uit den boze. Bloemen kiezen, die laten zien dat je de persoon mag en het vervelend voor hem vindt dat hij ziek is, dat is de juiste keus! Een bos gele bloemen geven energie terwijl oranje bloemen vrolijkheid brengen. Allebei kleuren die toepasselijk zijn voor een beterschapsboeket.

Iemand beterschap toewensen met bloemen

Is er een collega al weken uit de running door een gebroken been? Dan is een boeket bloemen bestellen een goede optie. De bloemen worden aan de deur gebracht en wanneer er een beterschapskaartje bijzit met je naam, dan ziet men direct van wie de bloemen afkomstig zijn. Je hoeft echt niet zelf naar de zieke. Bloemen bestellen in de vorm van een toepasselijk boeket is altijd goed. Bijna elk seizoen zijn er een aantal bloemsoorten in het assortiment, die als beterschaps boeket kunnen worden besteld. Tulpen en narcissen zijn typische voorjaarsbloemen. Tegen de zomer zijn de enorme pioenrozen op voorraad en in de zomer geven zonnebloemen een prachtig beterschaps boeket. Herfstbloemen als dahlia’s en asters zijn in de maanden september en oktober in grote getale aanwezig. Elk seizoen heeft dus haar eigen specifieke bloemen.

Bloemen bestellen en laten bezorgen in het ziekenhuis

Niet elk mens is bereid om op ziekenbezoek te gaan. Dan is het heel simpel om on-line een mooi beterschaps boeket te bestellen en te laten bezorgen. Ook zieke mensen die in verzorgingstehuis of ziekenhuis zijn opgenomen kun je opvrolijken met een prachtige bos. Mensen knappen er van op wanneer ze een bosje bloemen krijgen en weten dat je aan ze denkt. Patiënten die erg ziek zijn of net geopereerd hebben het niet altijd makkelijk. Pijn en een neerslachtig gevoel kunnen het gevolg zijn. Vrolijk de mensen op door een fleurig gekleurd boeket te bestellen, en dit te laten bezorgen op ziekenhuis- of thuisadres. Bloemen die vóór een bepaalde tijd worden besteld kunnen al dezelfde dag worden bezorgd. Bloemen moeten zo vers mogelijk gesneden worden. De bloemist maakt er een passend boeket van en zal dit zo snel mogelijk bij de zieke bezorgen. Direct in een schone vaas met water en het hele huis wordt er blijmoedig van.

Tips bij bestelling boeket voor een patiënt

Waar op gelet moet worden bij het bestellen van bloemen is de geur. Deze mag voor een ziek persoon niet al te sterk zijn. Lelie’s, seringen en freesia’s zijn mooi om te zien maar hebben een sterke geur. Bij normale gezondheid kunnen deze geuren heerlijk zijn. Maar wanneer je ziek bent en niet veel kunt hebben zijn deze geuren net even te veel van het goede. Ook Gardenia, Stephanotus en hyacinten kunnen door hun sterke aroma, in een kleine kamer voor hoofdpijnklachten zorgen. Een zieke moet het juist fijn vinden om een mooi boeket te krijgen. Probeer dus te voorkomen dat deze bloemen in een boeket zitten.

Bloemen Laten Bezorgen Met Vaderdag; Vaderdagbloemen Voor Jouw Papa!

vaderdag_bloemenBrievenbusBloemen.nlZondag 18 juni is het weer zover, dat is de datum van vaderdag 2017. De dag voor papa is in het leven geroepen om alle vaders te eren, grootvaders, stiefvaders, ooms, leraren en andere vaders. Vaders zijn een belangrijk rolmodel vooral voor zonen en dochters en vaak zijn zij ook de kostwinners van het gezin. Veel vaders werken actief mee ondanks hun drukke baan aan de opvoeding van hun kroost en dat mag best erkend worden.

Vaders Eren Met Een Bloemetje Vanuit Je Hart

Ze geven onvoorwaardelijke liefde die essentieel is voor elk kind en participerend vaderschap heeft alles te maken met nabijheid van je kind. In deze moderne tijd gaat alles om bewustwording en hoe kan je Vaderdag beter eren dan met een bloemetje vanuit het hart. Dat staat tevens mooi op de Vaderdag ontbijttafel tussen al die gadgets die vaders vaak cadeau krijgen. Geef eens een bos bloemen met enthousiasme, met genegenheid en liefde die vader zeker zal waarderen.

Welke Vaderdag Bloemen Zijn Het Meest Geschikt?

Een prachtige bos bloemen is de perfecte manier om je vader te laten zien dat je van hem houdt. Een bos rode rozen getuigen van liefde en zijn tevens het teken van mannelijkheid. Mannen houden ook van gedurfde kleuren zoals paars en felrood of oranje, denk daarbij aan tulpen, chrysanten, madeliefjes of asters.

Bloemenarrangement Voor Vaderdag

Laat vader zien hoeveel hij voor jou betekent met een mooi bloemenarrangement. Het kopen en verzenden van bloemstukken of andere arrangementen is erg eenvoudig door online bloemen te bestellen. Met een druk op de knop maken de online bloemisten het arrangement en nog dezelfde dag wordt het op vaders deurmat bezorgd wanneer u op tijd besteld (meestal voor 12:00 uur). Je hoeft niet alleen bloemen te bezorgen maar wat dacht je van een mannelijke plant zoals een bonsai of een bromelia? Kijk snel op onze homepage waar u alle bloemen bezorgers kunt vergelijken en op de bloemen aanbiedingen pagina waar u de kortingscodes voor Vaderdag bloemen kunt vinden!

Bloemen Voor Op Kantoor Van Je Vader

Vaders houden van de natuur en elke plant of bloem zal hij waarderen en liefhebben en bij ons zal je zeer zeker iets van zijn gading vinden. Bloemen staan mooi op vaders kantoor, naast zijn gemakkelijke stoel of op een andere lievelingsplek van vaders. Een mooie grote potplant, een exotische orchidee of een bromelia in het oranje en merlot de kleuren van de zonsondergang.

Bloemen Geschenk

Bloemen zijn een prachtig doordacht geschenk voor elke vader en geloof me ze worden er dor verrast. Mannen genieten net zo van planten en bloemen als vrouwen en tegenwoordig is dat al helemaal geen taboe meer om mannen bloemen te geven. Mannen zijn visuele wezens en ze houden van felle kleuren en vormen dan zou een artisjok bol hem zeer zeker bevallen of de calla lelie. Paradijsbloemen behagen ze ook en natuurlijk de exotische en elegante orchidee werkt altijd goed.

Bloemen Laten Bezorgen Binnen- en Buitenland!

Vaderdag is belangrijk voor vaders en kinderen en misschien woon je ver weg van je eigen vader maar dan is onze bloem besteldienst voor jou optimaal. Vaders zijn zeer speciaal en verschillen natuurlijk van moeders maar het minste wat je kan doen is op Vaderdag te laten zien hoeveel je van hem houdt en hoe fijn je het vind dat je zijn zoon of dochter bent. Vaderschap gaat om een manier van zijn, levensstijl en spirituele verbinding en een leidend voorbeeld.

Wereldwijd Bloemen Versturen

Familie gaat over partnerschap, waardering, respect, liefde en vaders maken daar een groot deel van uit. Denk aan die keren dat vaders langs de zijlijn stond bij de voetbalwedstrijd of j jou bij je bed een verhaaltje voorlas. Onze deskundige bloemisten voldoen aan al jouw wensen en maken het bloemstuk of andere arrangement tot in de perfectie voor jouw vader klaar. Bloemen versturen wij over de hele wereld en onze betrouwbare service is wijd en zijd bekend. Indien je vragen hebt laat ons dat dan weten en onthoud dat bloemen sturen een teken van respect, liefde en dankbaarheid is.

Geboortekaartje & Geboorteboeket Bloemen Laten Bezorgen Kraamcadeau!

Geboorte_bloemetje_bezorgenBrievenbusBloemen.nlAls het gaat om geboortes dan verdient moeders altijd het beste. Een leuk geboortekaartje met een mooie geurende bos bloemen vanwege de geboorte van het kind is dan wel op zijn plek. De kersverse trotse ouders zijn blij met hun zoon of dochter en willen dat samen met anderen vieren. Is er een jongen geboren dan kan je blauwe bloemen sturen, is er een meisje geboren dan kunnen roze bloemen een geschikt kraamcadeau zijn. Je kan voor een geboorteboeket kiezen in de kleur wit of je laat bloemen schikken in een keramische of glazen pot en daar een baby accessoire bij toevoegen zoals babyslofjes, een slab of een mooie zachte knuffel.

Rozen Sturen Bij Geboorte Baby; De Verschillende Betekenissen Van Rozen

Door middel van bloemen kan je diepe gevoelens overbrengen, je kan de onsterfelijke liefde betuigen voor je kleinzoon of kleindochter door het sturen van rode rozen. Je kan witte rozen sturen uit respect of een geboorte boeket van rode en witte wat saamhorigheid betekent. Anjers horen ook bij de liefde en die zijn ook in allerlei kleuren verkrijgbaar. Denk ook aan de prachtige orchideeën die prachtig zijn en mystiek of de heerlijk geurende lelies die ook staan voor onvoorwaardelijke liefde.

Bloemenmand Laten Bezorgen

De komst van een baby is een vreugdevolle gebeurtenis die gegarandeerd erkenning verdient. Het verzenden van een mooie ruiker, geboortemand of bloemenmand is een goede manier om deze baby te verwelkomen. Ook de kersverse ouders zullen genieten van een heerlijk geurend bloemarrangement die elegant en mooi is. Combineer pastel roze rozen met lichtgele anjers en geurende lelies en presenteer deze in een mooie vaas met daarbij een schattige roze beer.

Boeket Voor Pasgeboren Baby Laten Bezorgen In De Kliniek Of Thuis

Baby’s eerste bloemen zijn altijd bijzonder omdat ze ook kunnen worden opgeslagen in hun babyboek. De nieuwe moeder verdient erkenning omdat zij negen maanden dit kind heeft gedragen en gezond ter wereld heeft gebracht. De bloemen bezorgers kunnen zelfs de geboortebloemen al afleveren in de kraamkliniek of als de moeder thuis bevallen is aan huis maar merendeels worden bloemen pas bezorgd als de kersverse ouders thuis zijn.

Baby Bloemen In De Kleuren Roze en/of Licht Blauw

Er is geen mooiere reden om te bedenken bij het versturen van bloemen, dan de geboorte van een kind. Stuur baby bloemen in de kleur roze en blauw, geef een mooie krans cadeau, een baby boeket of bloemenmand. Je kan zelfs voor de geboorte bloemen sturen denk daarbij aan gele bloemen die de baby zullen verwelkomen . Alle kersverse moeders zijn trots als zij hun baby mee naar huis nemen, maar het is ook overweldigend en vermoeiend geweest allemaal. Om haar op te vrolijken en te feliciteren is een mooi bloemenarrangement wel op zijn plaats.

Bos Rozen Voor De Geboorte Van Een Kind

Het hebben van een kind is ene bijzondere ervaring voor ouders en hoe kan je dat beter vieren met hen samen dan met een bos bloemen voor de geboorte. Geef witte rozen de kleur van de onschuld, gele rozen voor vreugde en er bestaan zelfs bloemen voor elke maand waarin de baby geboren wordt. Wordt de baby in juni geboren geef dan rozen en in februari irissen. De nieuwe moeder zal sneller herstellen als er krachtige geuren van bloemen om haar heen zijn.

Kleurrijke Bos Bloemen Als Kraamcadeau

Alle kleurenschema’s zijn mogelijk, bloemen met een zacht uiterlijk of heerlijk geurend gepresenteerd in een vaas, mand of los. Er zijn tal van bloemencadeau ideeën voor mama en de baby of het om een bloemstuk gaat, een ruiker of ook een originele bloemenmand. De beste kwaliteit bloemen worden rechtstreeks van de bloemenmarkt geleverd en meestal als u voor 12:00 uur bestelt dan worden de bloemen nog dezelfde dag bezorgd. Alle betrokkenen van de bloemenservice geven altijd dat extra persoonlijke tintje en hebben allen een unieke mix van vaardigheden. Elk boeket of bloemstuk wordt met zorg en liefde gemaakt, dat is de belofte van de vele bloemen bezorgers. Kijk ook zeker even of er nog leuke kortingsacties zijn!

Review Frederique’s Choice Bloemen Bezorgdienst!

mooi boeket bloemen sturenBrievenbusBloemen.nlEen bosje bloemen laten bezorgen kan het perfecte cadeau zijn aangezien het geschikt is voor bijna elke gelegenheid. Geschikte gelegenheden om een bloemetje cadeau te geven zijn onder andere bij verjaardagen, de koop van een nieuwe woning, een bedankje of om iemand te verassen waar u om geeft. Een bloemetje doet het bijna altijd wel goed! Frederiques Choice is gespecialiseerd in het online versturen van bosjes bloemen die bij de besteller thuis of op een andere gewenste locatie worden bezorgd. Wanneer u zelf geen tijd heeft naar de regionale bloemist te gaan en om een persoonlijk kaartje te schrijven dan kan dit de ideale manier zijn om iemand op een gepaste manier te verrassen. Door online te bestellen en het werk aan Frederique uit te besteden bespaart u een (kostbaar) ritje met de auto naar de bloemist bij u in de buurt. Ook kunt u direct een kaart meesturen waardoor u ook hier tijd op kunt besparen. De boeketten die u bij Frederique online kunt bestellen zijn origineel en prachtig. Ze zijn met veel zorg samengesteld door Frederique zelf die wel weet wat mooi is als voormalig topmodel. De bosjes bloemen worden in luxe verpakking verstuurt en indien u dat wenst wordt er dus een kaartje met een persoonlijke boodschap bij meegestuurd. De bloemboeketten van Frederique’s Choice worden direct bi de kweker ingekocht direct handgebonden gemaakt. U krijgt altijd precies hetzelfde boeket dat u online heeft gezien en dus wat u heeft besteld.
Bloemen bezorgen - Frederique's Choice

Bij Frederique’s Choice vind u meer dan alleen bloemen

Naast bloemen vindt u ook planten, vazen en andere huis en tuin producten. Deze producten kunt u ook thuis laten bezorgen waar en wanneer u maar wilt. Wanneer u op werkdagen voor 5 uur in de middag besteld krijgt u de producten de volgende dag al bezorgd!

Wanneer u graag pereodiek (wekelijks, twee-wekelijks of maandelijks) een bos verse bloemen wilt laten thuisbezorgen dan kunt een bloemenabonnement nemen om zo altijd mooie bloemen in huis te hebben.

Een stukje geschiedenis over het bedrijf Frederiques Choice

Frederique’s Choice bestaat sinds 2008 en is opgericht door ondernemer Paul Roetenberg en topmodel Frederique van der Wal. Het bedrijf bedient volgens eigen opgave meer dan tienduizend zakelijke klanten en ruim honderdduizend consumenten. Frederique’s Choice is inmiddels actief in zeven Europese landen, waaronder België, Duitsland en Oostenrijk.

In november 2014 nam Frederique’s Choice nog de de shops van Droomgroep.nl over.
Daarmee beschikte Frederique’s Choice nu ook over een 2e boeketten binderij. Het bedrijf bestond toen 6 jaar.

Na de overname van de Droomgroep shops bestaat de Frederique’s Choice Groep uit 7 webshops en meer dan 140 domeinen gericht op bloemen en aanverwante artikelen. Frederique’s Choice verzorgt ook de online bloemenverkoop voor een groot aantal zakelijke partners, waaronder Kaartwereld, Office Depot en BakkerFlowers. En het beschikt over een groeiend netwerk van bloemisten.

Vergelijk Frederiques Choice met andere Nederlandse online bloemisten

Bent u naar het lezen van deze review benieuw hoe Frederiques Choice het doet ten opzichte van andere bloemisten in Nederland? Neem dan een kijkje in onze bloemisten vergelijken tabel en zie direct wat de sterke punten zijn van deze bloemist.

Bloemen Laten Bezorgen Door Een Bezorgrobot?

bloemen-bezorgrobotBrievenbusBloemen.nlAanstaande Moederdag zondag 14 mei kunnen moeders voor het eerst in de geschiedenis bloemen bezorgt krijgen door een bloemen bezorgrobot. Naar onze mening gaat zo het persoonlijk tintje er een beetje vanaf maar uiteraard is dit wel efficiënt en kan het zijn dat de bezorgkosten zo lager uitvallen waardoor je dus goedkoper een bosje bloemen kunt bestellen een laten bezorgen. 1-800-Flowers welke 1 van de grootste digitale bloemist is zal met behulp van Starship Technologies deze trial gaan uitvoeren.

Hoe dat er precies uitziet kunt u hier op deze video zien!

Bloemen Bezorging Door Robots Ook in Nederland?

Voorlopig loopt de wetgeving nog een beetje achter de technologische ontwikkelingen aan. Momenteel is alleen in de staat Virginia automatische bezorging door robots in de wetgeving opgenomen. Daar mogen bezorgrobots al onbegeleid de straat opgaan indien ze zich aan de snelheid en laadgewicht beperkingen houden. In Nederland zijn er ook al plannen voor bezorging met behulp van robots alleen nog niet voor de bloemen sector. Zo zal Domino´s Pizza binnenkort pizza´s gaan bezorgen met een test als eerste waarschijnlijk in Dordrecht en Zwijndrecht aldus te lezen is op de site van Tweakers.

ViaBloemen.nl Review – De Unique Selling Points Van ViaBloemen!

viabloemen

Waarom bij ViaBloemen bestellen?

 • BrievenbusBloemen.nlBloem Boeketten bij ViaBloemen zijn er al vanaf €12,95
 • Ook bereikbaar via chat & Whatsapp (06 28 188 133 – Bereikbaar van 09:00 uur tot 21:00 uur Ontvang binnen 1 uur reactie)!
 • 1500+ reviews met gemiddeld een 8.7
 • Altijd 7 dagen vaasgarantie
 • Bepaal zelf de bezorgdatum
 • Goedkoopste bezorgtarief
 • Bezorging in heel Nederland
 • Seizoensboeketten
 • Rozen boeketten
 • Bloemen naar het buitenland
 • Rouwbloemen bestellen
 • Zakelijk bloemen bestellen
 • Webshop Keurmerk
 • Betalen met iDEAL, Creditcard, Paypal of AfterPay
 • Ontvang een kortingscode bij aanmelden nieuwsbrief

Klik op deze link om nu de beste online bloemisten te vergelijken!

Top 10 Bloeiende Struiken Met Geur – Struiken Met Bloemen

BrievenbusBloemen.nlHeesters of struiken zijn onmisbaar in de tuin. Sommige soorten kunnen worden gebruikt als haag of erfafscheiding. Andere verdienen een plekje dichterbij huis; bloeiende en geurende heesters bijvoorbeeld!

Ruik de lente

Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. Zet ze op een plek waar u geregeld langs loopt om de geuren op te snuiven. Vooral in de lente zijn er veel struiken om uit te kiezen die heerlijk ruiken. Wilt u de lente ruiken kies dan voor een van onderstaande bekende en minder bekende soorten:

 1. Vanaf april bloeit de brem. Bekend is de gele brem, maar er is ook een witte variant of een tweekleurige soort. Brem wordt circa 150 cm.
  brem-cytisus-praecox-allgold

  Brem Cytisus Praecox Allgold

 2. Ook de flessenborstelstruik flessenborstelstruik Fothergilla major heeft geurende witte bloemen vanaf april. Hoogte circa 150 cm.
  Fessenborstelstruik Fothergilla Major

  Fessenborstelstruik Fothergilla Major

 3. Vanaf mei bloeit natuurlijk de bekende sering, bijvoorbeeld Syringa vulgaris ‘Charles Joly’. Tip: zet een hortensia of andere lager blijvende heester voor sering, dan geniet u op dezelfde plek later nogmaals van bloei. Sering kan 3 meter hoog worden.
  Sering Syringa Vulgaris Charles Joly

  Sering Syringa Vulgaris Charles Joly

 4. Boerenjasmijn (Philadelphus coronarius) heeft witte bloemen in mei, juni en geurt sterk. De heester kan wel 2 meter hoog worden.
  Boerenjasmijn Philadelphus Coronarius

  Boerenjasmijn Philadelphus Coronarius

 5. Een kleine compacte heester is de moeraspalm (Ledum groenlandicum ‘Compactum’). Vanaf mei geuren de kleine witte bloemen. Is groenblijvend en wil graag in de halfschaduw. Hoogte 70 cm.
  moeraspalm-ledum-groenlandicum-Compactum Ledum Groenlandicum Compactum

  moeraspalm-ledum-groenlandicum-Compactum Ledum Groenlandicum Compactum

 6. Peperboompje (Daphne mezereum) is een vroeg bloeiende kleine sierheester. Al in maart en april bloeit het struikje met geurende roze bloemetjes aan de kale takken. Later in jaar verschijnen rode bessen. Hoogte 100 cm.
  Peperboompje Daphne Mezereum

  Peperboompje Daphne Mezereum

 7. Pindakaasboom (Clerodendrum bungei) heeft graag een plekje in de zon. De roze bloemen van deze sierheester en het blad zijn geurend. Bloeit van juni tot in september. In het najaar verschijnen blauwe bessen. Ongeveer 200 cm hoog
  Pindakaasboom Clerodendrum Bungei

  Pindakaasboom Clerodendrum Bungei

 8. Specerijstruik (Calycanthus floridus) is een onbekende sierheester met geurende bruinrode bloemen in juni en juli. Staat graag in de zon en wordt een 250 cm hoge struik.
  Specerijstruik Calycanthus Floridus

  Specerijstruik Calycanthus Floridus

 9. Viburnum opulus ‘Roseum’ is de Gelderse roos met bolle ‘sneeuwballen’ van mei tot juni. Deze variëteit krijgt geen bessen! Hoogte 250 cm.
  Sneeuwbal Viburnum Opulus Roseum

  Sneeuwbal Viburnum Opulus Roseum

 10. Choisya ternata ‘Sundance’ is een mooie wintergroene sierheester. Hij bloeit met witte geurende bloemetjes van mei tot augustus en soms komt er in het najaar nog een nabloei. De bladeren ruiken ook lekker wanneer u erover wrijft. De volwassen hoogte is 150 cm. Kan goed gesnoeid worden omdat de struik al van nature eirond groeit.
  Choisya Choisya Ternata Sundance

  Choisya Choisya Ternata Sundance

Heeft u een van bovenstaande struiken of ervaring met een andere geurende heesters? Laat het ons weten! Kijk hier voor meer geurende heesters.

Bloompost.nl Review – Waarom Kiezen Voor Bloompost Bloemen?

bloompost-bloemen
BrievenbusBloemen.nlLET OP: De website brievenbusbloemen.nl is de de site van Bloompost.nl!

 • 9 Dagen vaasgarantie
 • Een Boeket Bloemen bij Bloompost is er al vanaf €9,95!
 • Mogelijk bos bloemen met vaas bestellen
 • Bezorgen in heel Europa!
 • Inclusief gratis wenskaart met eigen tekst en mooie verpakking
 • Bestel voor 20.00 uur en wordt morgen bezorgt!
 • Dagvers van de kweker
 • Ook voor bedrijven

Klik hier voor de beste bloemen bezorgers vergelijken in een tabel!

Groene Schutting Mooi Met Klimplanten

BrievenbusBloemen.nlEen schutting kun je mooi laten begroeien met klimmers. Er zijn klimplanten die ook in de winter hun blad houden, waardoor je ook in de winter uitzicht hebt op een groene schutting.

De meeste achtertuinen worden begrensd door een schutting; een ideale steun voor klimplanten! Het enige waar je rekening mee moet houden is of de klimplant zelf omhoog klimt of dat je hem een handje moet helpen.

Verschillende Soorten Klimop Planten en Bloemen:

Zonder hulp omhoog klimmen

Klimop (Hedera), wilde wingerd (Parthenocissus tricuspidata ‘Veitch Boskoop’), trompetklimmer (Campsis radicans) en onder andere klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris) klimmen zelf omhoog langs muren en schuttingen. Ze hebben hechtwortels waarmee de takken zich vastzuigen aan hun ondergrond. Vooral de klimop is een snelle klimmer die binnen een paar seizoenen een muur weet te bedekken. Bovendien houdt klimop in de winter zijn blad. Klimop, maar ook klimhortensia, kan in de schaduw; handig voor een schutting op het noorden. Heb je een zonnige plek en wil je een tropisch tintje kies dan voor de trompetklimmer met oranje of gele bloemen. Wilde wingerd kan in de halfschaduw of zon en staat weer vooral bekend om zijn prachtige herfstkleur.

Het betere slingerwerk

Veel andere klimmers, zoals Clematis (bosrank) hebben hulp nodig om omhoog te klimmen. Je zet ze met bindmateriaal vast aan de schutting of een klimrek. Hebben ze de weg eenmaal omhoog gevonden, dan slingeren ze zich met behulp van hun ranken omhoog. Er zijn veel soorten Clematis, waaronder groenblijvende soorten. Deze Clematis bloeit meestal vroeg in het voorjaar, zoals Clematis armandii ‘Apple Blossom’ of ‘Snowdrift’. Heb je een schaduwklimmer nodig, denk dan eens aan geurende kamperfoelie, bijvoorbeeld Lonicera henryi ‘Copper Beauty’. Vuurdoorn (Pyracantha) kan ook in de schaduw, heeft stekels, bloeit wit en geeft in het najaar bessen in rood, oranje of geel waar vogels dankbaar van eten.

Snoepmuur met Fruitklimmers

Een muur of schutting is ook een prima plek om fruitklimmers tegenaan te laten groeien. Druif, framboos, braam en de nog wat onbekende gojibes moeten omhoog geholpen worden, en vragen wat meer onderhoud, maar je kunt er heerlijk van snoepen!

Groene, Rode Of Gekleurde Beukenhaag Goedkoop Online Bestellen!

BrievenbusBloemen.nlKlassieke haag in een nieuw jasje

De beukenhaag is populair in Nederland. Niet zo gek want de beuk is een inheemse boom in Europa die je goed tot haag kunt snoeien. Hij wordt dan ook veel toegepast als groene omheining van tuinen. De groene beukenhaag (Fagus sylvatica) zie je meer dan de rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Maar wat dacht je van beide kleuren in een gemengde haag?

Uw beuken haag in alle seizoenen mooi

Een groene haag als omlijsting van je tuin; een prachtig gezicht én ook nog eens goed voor het dierenleven. Vogeltjes scharrelen eronder of vinden er een schuilplaats. Een beukenhaag houdt het verdorde blad vast in de winter. De bruine bladeren blijven zitten totdat het nieuwe blad in het voorjaar tevoorschijn komt. Gedurende de winter zitten vogeltjes zo lekker beschut en jij hebt geen last van inkijk.

Snel klaar haag

Beukenhagen zijn te krijgen in verschillende vormen. De goedkoopste is de beuk uit de volle grond. Dit wortelgoed is alleen leverbaar als de plant in rust is van november tot april. Daarnaast kun je het hele jaar door planten in pot kopen. Deze zijn wat duurder, maar je bent niet afhankelijk van een specifieke maand om aan te planten. Nieuw is de kant-en-klaar beukenhaag. Wil je dus snel een dichte haag dan is dit de oplossing. De kant-en-klaar hagen zijn trouwens ook ideaal om in pot te laten staan en rondom het terras te zetten. Vergeet dan niet ze genoeg water te geven!

Rode en groene beuk

Wil je eens wat anders dan kun je zowel groene als rode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ )in één haag aanplanten. De hoeveelheid planten is afhankelijk van de hoogte – en dus leeftijd van de planten – die je wilt aanschaffen. Wil je snel een dichte haag, maak dan een dubbele rij en zet ze in driehoeksverband. Zorg ervoor dat je aan beide zijden ongeveer evenveel groene als rode beuken plaatst, echt om en om hoeft niet dat houdt het wat spannender, maar kan natuurlijk wel.
beukenhaag-fagus-sylvatica-natuur