Top 10 Bloeiende Struiken Met Geur – Struiken Met Bloemen

BrievenbusBloemen.nlHeesters of struiken zijn onmisbaar in de tuin. Sommige soorten kunnen worden gebruikt als haag of erfafscheiding. Andere verdienen een plekje dichterbij huis; bloeiende en geurende heesters bijvoorbeeld!

Ruik de lente

Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. Zet ze op een plek waar u geregeld langs loopt om de geuren op te snuiven. Vooral in de lente zijn er veel struiken om uit te kiezen die heerlijk ruiken. Wilt u de lente ruiken kies dan voor een van onderstaande bekende en minder bekende soorten:

 1. Vanaf april bloeit de brem. Bekend is de gele brem, maar er is ook een witte variant of een tweekleurige soort. Brem wordt circa 150 cm.
  brem-cytisus-praecox-allgold

  Brem Cytisus Praecox Allgold

 2. Ook de flessenborstelstruik flessenborstelstruik Fothergilla major heeft geurende witte bloemen vanaf april. Hoogte circa 150 cm.
  Fessenborstelstruik Fothergilla Major

  Fessenborstelstruik Fothergilla Major

 3. Vanaf mei bloeit natuurlijk de bekende sering, bijvoorbeeld Syringa vulgaris ‘Charles Joly’. Tip: zet een hortensia of andere lager blijvende heester voor sering, dan geniet u op dezelfde plek later nogmaals van bloei. Sering kan 3 meter hoog worden.
  Sering Syringa Vulgaris Charles Joly

  Sering Syringa Vulgaris Charles Joly

 4. Boerenjasmijn (Philadelphus coronarius) heeft witte bloemen in mei, juni en geurt sterk. De heester kan wel 2 meter hoog worden.
  Boerenjasmijn Philadelphus Coronarius

  Boerenjasmijn Philadelphus Coronarius

 5. Een kleine compacte heester is de moeraspalm (Ledum groenlandicum ‘Compactum’). Vanaf mei geuren de kleine witte bloemen. Is groenblijvend en wil graag in de halfschaduw. Hoogte 70 cm.
  moeraspalm-ledum-groenlandicum-Compactum Ledum Groenlandicum Compactum

  moeraspalm-ledum-groenlandicum-Compactum Ledum Groenlandicum Compactum

 6. Peperboompje (Daphne mezereum) is een vroeg bloeiende kleine sierheester. Al in maart en april bloeit het struikje met geurende roze bloemetjes aan de kale takken. Later in jaar verschijnen rode bessen. Hoogte 100 cm.
  Peperboompje Daphne Mezereum

  Peperboompje Daphne Mezereum

 7. Pindakaasboom (Clerodendrum bungei) heeft graag een plekje in de zon. De roze bloemen van deze sierheester en het blad zijn geurend. Bloeit van juni tot in september. In het najaar verschijnen blauwe bessen. Ongeveer 200 cm hoog
  Pindakaasboom Clerodendrum Bungei

  Pindakaasboom Clerodendrum Bungei

 8. Specerijstruik (Calycanthus floridus) is een onbekende sierheester met geurende bruinrode bloemen in juni en juli. Staat graag in de zon en wordt een 250 cm hoge struik.
  Specerijstruik Calycanthus Floridus

  Specerijstruik Calycanthus Floridus

 9. Viburnum opulus ‘Roseum’ is de Gelderse roos met bolle ‘sneeuwballen’ van mei tot juni. Deze variëteit krijgt geen bessen! Hoogte 250 cm.
  Sneeuwbal Viburnum Opulus Roseum

  Sneeuwbal Viburnum Opulus Roseum

 10. Choisya ternata ‘Sundance’ is een mooie wintergroene sierheester. Hij bloeit met witte geurende bloemetjes van mei tot augustus en soms komt er in het najaar nog een nabloei. De bladeren ruiken ook lekker wanneer u erover wrijft. De volwassen hoogte is 150 cm. Kan goed gesnoeid worden omdat de struik al van nature eirond groeit.
  Choisya Choisya Ternata Sundance

  Choisya Choisya Ternata Sundance

Heeft u een van bovenstaande struiken of ervaring met een andere geurende heesters? Laat het ons weten! Kijk hier voor meer geurende heesters.

Groene Schutting Mooi Met Klimplanten

BrievenbusBloemen.nlEen schutting kun je mooi laten begroeien met klimmers. Er zijn klimplanten die ook in de winter hun blad houden, waardoor je ook in de winter uitzicht hebt op een groene schutting.

De meeste achtertuinen worden begrensd door een schutting; een ideale steun voor klimplanten! Het enige waar je rekening mee moet houden is of de klimplant zelf omhoog klimt of dat je hem een handje moet helpen.

Verschillende Soorten Klimop Planten en Bloemen:

Zonder hulp omhoog klimmen

Klimop (Hedera), wilde wingerd (Parthenocissus tricuspidata ‘Veitch Boskoop’), trompetklimmer (Campsis radicans) en onder andere klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris) klimmen zelf omhoog langs muren en schuttingen. Ze hebben hechtwortels waarmee de takken zich vastzuigen aan hun ondergrond. Vooral de klimop is een snelle klimmer die binnen een paar seizoenen een muur weet te bedekken. Bovendien houdt klimop in de winter zijn blad. Klimop, maar ook klimhortensia, kan in de schaduw; handig voor een schutting op het noorden. Heb je een zonnige plek en wil je een tropisch tintje kies dan voor de trompetklimmer met oranje of gele bloemen. Wilde wingerd kan in de halfschaduw of zon en staat weer vooral bekend om zijn prachtige herfstkleur.

Het betere slingerwerk

Veel andere klimmers, zoals Clematis (bosrank) hebben hulp nodig om omhoog te klimmen. Je zet ze met bindmateriaal vast aan de schutting of een klimrek. Hebben ze de weg eenmaal omhoog gevonden, dan slingeren ze zich met behulp van hun ranken omhoog. Er zijn veel soorten Clematis, waaronder groenblijvende soorten. Deze Clematis bloeit meestal vroeg in het voorjaar, zoals Clematis armandii ‘Apple Blossom’ of ‘Snowdrift’. Heb je een schaduwklimmer nodig, denk dan eens aan geurende kamperfoelie, bijvoorbeeld Lonicera henryi ‘Copper Beauty’. Vuurdoorn (Pyracantha) kan ook in de schaduw, heeft stekels, bloeit wit en geeft in het najaar bessen in rood, oranje of geel waar vogels dankbaar van eten.

Snoepmuur met Fruitklimmers

Een muur of schutting is ook een prima plek om fruitklimmers tegenaan te laten groeien. Druif, framboos, braam en de nog wat onbekende gojibes moeten omhoog geholpen worden, en vragen wat meer onderhoud, maar je kunt er heerlijk van snoepen!

Groene, Rode Of Gekleurde Beukenhaag Goedkoop Online Bestellen!

BrievenbusBloemen.nlKlassieke haag in een nieuw jasje

De beukenhaag is populair in Nederland. Niet zo gek want de beuk is een inheemse boom in Europa die je goed tot haag kunt snoeien. Hij wordt dan ook veel toegepast als groene omheining van tuinen. De groene beukenhaag (Fagus sylvatica) zie je meer dan de rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Maar wat dacht je van beide kleuren in een gemengde haag?

Uw beuken haag in alle seizoenen mooi

Een groene haag als omlijsting van je tuin; een prachtig gezicht én ook nog eens goed voor het dierenleven. Vogeltjes scharrelen eronder of vinden er een schuilplaats. Een beukenhaag houdt het verdorde blad vast in de winter. De bruine bladeren blijven zitten totdat het nieuwe blad in het voorjaar tevoorschijn komt. Gedurende de winter zitten vogeltjes zo lekker beschut en jij hebt geen last van inkijk.

Snel klaar haag

Beukenhagen zijn te krijgen in verschillende vormen. De goedkoopste is de beuk uit de volle grond. Dit wortelgoed is alleen leverbaar als de plant in rust is van november tot april. Daarnaast kun je het hele jaar door planten in pot kopen. Deze zijn wat duurder, maar je bent niet afhankelijk van een specifieke maand om aan te planten. Nieuw is de kant-en-klaar beukenhaag. Wil je dus snel een dichte haag dan is dit de oplossing. De kant-en-klaar hagen zijn trouwens ook ideaal om in pot te laten staan en rondom het terras te zetten. Vergeet dan niet ze genoeg water te geven!

Rode en groene beuk

Wil je eens wat anders dan kun je zowel groene als rode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ )in één haag aanplanten. De hoeveelheid planten is afhankelijk van de hoogte – en dus leeftijd van de planten – die je wilt aanschaffen. Wil je snel een dichte haag, maak dan een dubbele rij en zet ze in driehoeksverband. Zorg ervoor dat je aan beide zijden ongeveer evenveel groene als rode beuken plaatst, echt om en om hoeft niet dat houdt het wat spannender, maar kan natuurlijk wel.
beukenhaag-fagus-sylvatica-natuurBloemen en Planten Online Kopen; waar het goedkoopst?

Bloemen en Planten - TuinBrievenbusBloemen.nlMensen die graag in de tuin werken hoeven voortaan niet meer de deur uit om planten en bloemen te kopen. Op het internet zijn er diverse websites te vinden die planten en bloemen te koop aanbieden. Planten en bloemen die online besteld worden, zullen afgeleverd worden op het aangegeven afleveradres. Door de jaren heen zijn er vele online aanbieders van planten en bloemen op het internet gekomen. Hierdoor kunnen de prijzen waarvoor de planten en bloemen te koop aangeboden worden per webshop verschillen. In deze tijd is iedereen op zoek naar koopjes en willen de meeste mensen niet te veel geld besteden aan planten en bloemen.

Het goedkoop bestellen van planten en bloemen

De meeste bloemen en planten worden door meerdere online aanbieders aangeboden. Alle online ‘bloemisten’ hanteren hun eigen tarieven. Het komt hierdoor vaak voor dat bepaalde planten en bloemen voor scherpe prijs aangeboden worden ten opzichte van een andere webshop. Het is daarom verstandig om de prijzen van diverse webshops met elkaar te vergelijken voordat je een bestelling gaat plaatsen.

Planten en Bloemen Webshops

Sommige webshops bieden de planten en bloemen voor een scherpe prijs aan, maar rekenen hoge bezorgkosten. Hierdoor betaal je uiteindelijk alsnog een hoog bedrag voor hetgeen wat je hebt besteld. We raden je aan om eerst de voorwaarden goed door te nemen voordat je een bestelling plaatst. Mogelijk krijg je anders te maken met onvoorziene kosten. Je kunt ook altijd een review achtige website raadplegen, zodat je weet wat je van een bepaalde webshop kan verwachten.

Het kopen van planten en bloemen met kortingscodes

Er zijn diverse online bloemisten die met kortingscodes werken. Door middel van een kortingscode kun je korting krijgen op je aankoopbedrag. Deze kortingscodes kun je meestal op het internet vinden. Daarnaast kun je meestal kortingscodes krijgen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van de desbetreffende webshop.